21

Midsommarfirandet blev udda. Det började med att Aniv hade lagat köttbullar baserade på kalkon till oss och pizza. Vi åt det med lingonsylt. Sen satt vi som vanligt ute på trappan och hängde. Då kom det förbi en kille som heter Dennis och är vår granne och började prata med oss. Jag bjöd honom på vårat häng och det visade sig att han jobbade med mode och kände massa människor. Han ville att Felix skulle gå New York fashion week. Som vanligt agerade jag cupid. Så fort jag gör nått så får andra människor ut nått av det, är det ingen som vill ge mig en karriär kanske?? Inte för att jag vill gå nyfw men kan nått bra hända mig när det ändå är jag som lockar till mig alla människor?? Oh well den dagen kommer väl också.
När vi hade hängt där ett tag tog vi en taxi till Webster Hall som är en nattklubb. Dom spelade riktigt bra musik där och vi stog och dansade på scenen nästan hela kvällen. DOm hade också gogo-dansare, en lättkläddtjej som typ inte gjorde nått och en kille i kalsonger och skjorta som gick omkring. På toaletten så kunde man köpa godis, vilket man tydligen kan på dom flesta ställena här. Tydligen så stratade det med att folk tog extacy på toaletterna och behövde något sött efteråt. :/
När man kommer fram till dörren måste man veta vad "festen" heter annars kommer man inte in. Antagligen för att dom inte vill ha in massa konstiga människor. På vissa stälen kan man komma in om man är under 21 år också då får man ett kryss på sin hand. Men eftersom Aniv kände han som stog i dörren så slapp vi krysset och fick ett gult band istället som betyder att man är över 21 år.
Vid 3 tiden så började ett riktigt dåligt band spela på scenen så då tog vi en taxi och åkte hem. Vi satte oss på trappan och åt upp alla matrester. Dennis och hans pojkvän kom över och "efterfestade med oss".


Köttbulle middag!!

Felix fick sitta fram i taxin

Aniv och Felix på klubben hahaha


Toalettbild

Toalettväggen inne på klubben. "I must not fall for bad boys" vilket betyder: jag ska inte falla för dåliga killar. Trevligt tycker jag, vissa tjejer kanske ha gått in där och fått sig en tankeställare??
Nu orkar jag intw ldda upp fler bilder för det går såååååå segt. En annan gång
Ikväll ska vi fira Jimmy som fyller 21 år imorgon!!! WOHO. Vi har först bokat bord på ett ställe som heter Cafeteria och efter det ska vi till en klubb som heter Greenhouse. Jag är taggad!

Puss

Pictures


Världens första varmkorv här.

Jimmy och Aniv hugger in!

Beachen!

Nöjesfältet på Coney Island. "Tivoli" Uttalat på engelska hahahahaha

Jimmy och jag töntar oss i lägenheten.

kommer mera

It's like yes

I onsdags så träffade vi Aniv och hans svenska kompis Felix. Vi hängde lite och sen var vi hemma och hade fest på fyra personer. Vi typ dansade och satt ute på trappen och hängde.

Igår så var vi Jimmy, Aniv, Felix och hans familj och jag på Coney Island som ligger ungeför 40 minuter utanför stan. Där finns ett nöjsfält och en strand. Vi började med att äta mat på ett ställe där dom tillverkade den första varmkorven någonsin. Sedan gick vi till stranden och solade och badade. Det var mediumfresh där, en blanding avwhite trash, hobos och vanliga männskor men det var skönt att svalka av sig i hettan. När en storm var på väg så åkte vi tillbaka in till stan. Vi hyrde en skräckfilm som hette "The Uninvited" och kollade på den och jag var rädd resten av natten haha.

Imorse så åkte Jimmy till skolan och jag gav mig ut på stan på egen hand. Först shoppade jag på Victoria's Seret rean. Jag älskar den affären! Sedan var jag inne på h&m och forever 21 men jag behöver en hel dag till bara forever 21 känns det som. Efter ett tag när jag hade gått omkring så hamnade jag lite "vilse". Det är väldigt svårt att gå vilse i NY för att allt är gator och avenyer och man hittar tillbaka men jag hanade lite off. Jag hamnade i dom lite finare och lugnare kvarteren på eastside som fifth avenue och park avenue. Men det var också en upplevelse. Efter ett tag hittade jag till Bryant Park där jag slog mig ner och tittade på människor.
Bryant Park kan vara ett av mina favoritställen i New York. Det är så mysigt där. Det finns solar och bord överallt som alla får sätta sig vid, gratis internet och blandningen av människor är mysig. En man i kostym tog en tupplur på en stol, en barnfamilj jagade sitt barn som sprank omkring och ett shoppinggäng vilade sina fötter.

Ikväll så ska vi fira midsommar. Aniv har lagat köttbullar och Jimmy, Aniv, Felix, jag och eventuellt en kompis till Aniv ska ha en mysig midsommarmiddag. Efter det ska vi gå ut på ett ställe som heter typ Webster eller nått. Detta blir första officiella utgången i NY för mig. Spännande! Men först ska jag tupplura (då jag sov dåligt inatt), duscha och måla naglarna. Sedan kan festen börja.

Hörde att sverige fick en midsommar utan regn för en gång skull och det glädjer mig. Glad midsommar!


Spare me one dollar?


Arazo kom till New York i jeans och tänkte att hon skulle överleva hettan. Hon hade fel och fick låna min klänning.

Riktig Americansk frukost. Blåbärspannkakor med jätte mycket sirap.

Jag hade french toast med ägg, bacon och sirap. mmm

Vi hängde lite i Central Park

Tunnelbana

Vi försökte få tag i en taxi som för övrigt är riktigt billigt här.

The Village. "The fat black pussycat"

Aniv och Paulina i The Village

Ethiopisk resturang, mycket gott.

Rooftop party, uppe på taket där vi bokstavligt talat stannade hela natten :)

Tak..sen blev min tröja smutsig.

Oändliga skyskrapor

På väg till skolan via Time Square.

Igår gick vi och handlade och sen lagade vi mat. En mataffär i USA är riktigt rolig att vara i, dom har allt! Då menar jag verkligen allt. 3 liter pepsiflaskor, alla smaker du nånsin kan tänka dig på chips, 100 olika mjölksorter, bagels i alla smaker du kan tänka dig etc. Det var kul att handla. Vi lagade kycklingburgare och sen hade vi filmkväll med Gleefinalen, Taken och halva Superbad för vi somnade innan vi hann se klart på den. Det är så äckligt varmt här, har aldrig varit med om nått liknande. Det är fuktigt och om man inte är blöt av svett så är man blöt av regn. Igår regnade det lite men det var fortfarande lika varmt ute och regnet var typ varmt.
Det är folk överallt också och bilar och polisbilar och hemlösa och knäppa människor. Det är en riktigt udda blanding av allt du kan tänka dig. Älskar det.

Nu är det dags för mig att sluta sitta vid dator och ge mig ut på stan och kolla runt och leva! På återseende!

1 dollar pizza

Så det har varit väldigt händelserika dagar här i New York city. Jag var väldigt väldigt trött när vi lämnade dansskolan och gick hem för att lämna min väska. Men om jag skulle komma över jetlagen var det bara att köra hårt. Vi gick till en uteservering på 50e gatan som hette Blockheads. Där beställde vi en stor texmextallrik som vi delade på. Där var även Paulina som Jimmy bor med och två till tjejer från dansskolan. Så där satt vi och hängde fast jag var vääldigt trött. Efter det gck vi hem och jag slocknade på 4 sekunder.

På morgonen klockan 7.00 vaknade jag av att Arazo kom in i lägenheten och skrattade åt mig. (Det är hos henne jag ska bo hos i LA) Hon mellandlandade i NY på väg till Sverge och vi spenderade några timmar ihop. Bland annat så åt vi en riktigt amerikans frukost på en diner. Jag åt French toast med Sirap bacon och ägg. Det va riktigt riktigt gott. Sen gick vi till Bryantpark och hängde lite. Sen vandrade vi upp till Centralpark och tog en slushie på Dunkin Doughnuts. Efter det tog vi tunnelbanan till Canalstreet och china town. När vi hade vinkat av Arazo på bussen så tog vi en liten shoppingrund och köpte ite shorts till mig då jag enbart har med meg kjol. Kjol är nästan omöjligt här för att det är så varmt och kvavt och benen gnider sig haha fresh! Sedan tog vi oss hem och där väntade Aniv och Ming. Vi bestämde oss för att äta på en Ethiopisk resturing i The Village. Det var huuur mysigt som helt i Village. LÅga hus och ganska lungt om man jämför med resten av staden.

På kvällen hade vi ett rooftopparty. Alltså satt vi alla och hängde på taket till deras lägenhet. Det var hur mysigt som helst. Så mysigt att vi bestämde oss för att sova där på natten. Så vi gick ner och hämtade våra täcken och kuddar och sen så sov vi. Fast vi vaknade väldigt tidigt imorse och gick ner för att fortsätta sova..det var liite hårt att sova på taket. Sedan började dagen med 2 stycken slice of 1 dollars pizza. Finns överallt här. Men betalar 1 dollar och får en stor slice pizza. Nu är vi på dansskolan och surfar lite. Sen ska vi handla och ha filmkväll tror vi.

Vi hörs sen! puss

Bildregn


Flygplansmaten vart god!

Jag kollade på Shutter Island.

Och sen kom jag fram till New York och fick några visdomsord.
"Den som frågar om du vill ha skjuts borde inte skjutsa dig"

Bloggar snart och berättar vad vi har gjort hittils. Bland annat sovit på ett tak!

Framme i New York

Har anlänt till ett riktigt varm och kvavt New York cirka 30 grader varmt! Sitter för tillfället på Broadway Dance Center medans Jimmy och Paulina har dansklass. Snar är det min tur!

Resan gick jätte bra...satt nån tysk tant på min plats men hon flyuttade sig. Jag var dock riktigt riktigt kissnödig i slutet när vi skulle landa. Piloten sa att vi skulle landa om 5 minuter så jag tänkte att jag håller mig men nej sen ändrade han sig och sa 15 minuter. När vi väl hade landat så fick vi stå på landingsbanan jätte länge och vänta. När bältesskylten slogs av så trängde jag mig bakot i massan som försökte gå framåt och typ "sorry, förlåt, ojdå, excuse me" Förvirrande men jag fick kissa tillslut!

Kom ut ur planet och begav mig mot passkontrollen med lite Frank Sinatra som sountrack. Det första som händer är att nån säger åt mig att man inte får lyssna på musik. Så där står jag i passkön i typ 45 minuter och väntar tyst. 
När det var min tur var jag lite nervös för dom är ganska stränga i detta land. Men när vi kom fram var det lungt..han till och med raggade på mig. Undrade vad jag gör hemma och hur långt kvar jag har as a "lawstudent". Sen frågade han om det var min pojkvän som jag skulle bo hos och när det inte var det om jag har pojkvän hemma. Han frågade hur gammal jag va och sa att om jag inte hade varit så ung så hade han gett mig sitt nummer haha!! Men det var kul änå, jag kände mig välkommen. 

Sen tog jag bussen in till Port Authority där väntade J och P och nu har vi som sagt gått itll BDC. 
Mina batterier dör snart och jag ahr ingen adapter så jag måste gå nu. Men jag kommer att hålla mig uppdaterad på bloggen!

Puss så länge från världens bästa New York! 


NEW YORK, New York!


Start spreadin' the news, I'm leavin' today I want to be a part of it New York, New York These vagabond shoes, are longing to stray Right through the very heart of it New York, New York I want to wake up, in a city that never sleeps And find I'm king of the hill Top of the heap These little town blues, are melting away I'll make a brand new start of it In old New York If I can make it there, I'll make it anywhere It's up to you, New York..New York New York...New York I want to wake up, in a city that never sleeps And find I'm A number one, top of the list King of the hill, A number one.... These little town blues, are melting away I'll make a brand new start of it In old New York If I can make it there, I'll make it anywhere It's up to you, New York..New York New York!!!

Vi säger inte hej då, vi säger på återseende!



Om 8 timmar går flyget..det är alltså dags för mig att börja packa väskorna. Rubriken summerar väl allt just nu.

Imorgon

Tänkte bara skriva att jag åker imorgon, ska vara borga i sex veckor och har inte börjat packa ännu. Istället har jag tittat på brölopp och nu ska jag iväg för att umgås! Får packa inatt.

Försöker packa...



..men det är enklare att sitta på golvet och tänka på annat!

Fredag, lördag, New York dag!!



Vaknade imorse och insåg att jag har två dagar kvar i denna underbara huvudstad innan jag åker iväg och är borta väldigt länge. Som tur är så regnar det så åka till Vaxholm med båt med Carlos är inte längre aktuellt, dessutom måste både han och jag packa. Jag har inte börjat packa och det känns som att jag har massa saker att göra men ingen tid. Men vi ska nog få det att gå ihop.

Resfebern är officiellt här nu. Jag har länge pratat om detta men det har aldrig kännts som att jag ska åka iväg. Dessutom börjar paniken lite nu när jag tänker på att jag ska åka iväg men att jag trivs så himla bra här och nu! Jag tänker alltid att jag kommer missa massa saker hemma när jag är borta men så försöker jag övertala mig själv att jag kommer missa ännu mer om jag inte åker och jag tror det senare stämmer. Dessutom kan jag komma hem och trivas i augusti och stockholms sensommar. Livet är absolut som bäst nu, precis som det brukar vara på sommaren, det finns liksom inga regler.

Det ända jag inte trivs med just nu är att många av utbytesstudenterna jag umgåtts med kommer ha åkt iväg när jag kommer hem/har redan åkt. Väldigt sköna människor som funnits där ett tag men som ska fortsätta vidare. Oersättbara! So this goes out to all the ILS people that are leaving, gonna miss you guys!

Nu ska jag fortsätta lyssna på min soul spellista, packa och trivas. För på söndag åker jag!

Så länge kommer lite bilder från igår kväll på Debaser slussen!

Carlos och Benjamin

Etienne och Josh

Sen kom David!

1 vecka kvar!!

Jag har en vecka kvar i Stockholm och på söndag 10.40 sitter jag på planet till NY. Innan dess finns det mycket att göra.

-Jobba och möta deadlines. På SH och göra klart hösterminesplaneringen och rekrytera ledare på SSA.
-Träffa människor och säga hej då. Vissa kommer jag säga hej då till för väldigt lång tid och kanske för alltid. Jag tänker på alla fina utbytesstudenter som kommer åka hem medans jag är borta.
-Packa väskan. Hur packar man för 6 veckor? Tur att det är supervarmt så man behöver nästan bara tunna klänningar. Måste skriva en packlista!!
-Köpa massa lösgodis som är en request från Jimmy. Billigaste godiset i stan?
-Möta Jimmys mamma för hon ska ge Jimmy en liten födelsedagspresent.
-Ta foton i en automat. Kan va bra och ha ;)
-Växla pengar. Eller ska man göra det när man kommer fram?
-Dubbelkolla pass, biljetter etc.
-Fixa min snygga DKNY väska som är sönder i spännet så jag kan använda den där borta.
-Fixa mina sandaler som är lite knäppa i dragkedjan
-Sy om lite klänningar jag ska ha med mig.
-Välja den ultimata reseoutfiten.
-Rensa i min dator och ladda lite filmer och så till planet
-Fixa in lite fimer på iphonen
-Hitta min sovmask!!
-Fixa min kameraladdare som inte verkar vilja ladda kameran.
-Tracka offline spelistor till spotify


Ja det känns ju alltid som att man har 100 grejer att göra innan man åker men jag tror man stressar upp sig lite i onödan. Men jag har drömt om att jag har missat flyg och glömt saker hemma som jag ville ha med mig.
Ska bli kul att komma fram och kunna blogga på riktigt och mycket mer än hittils. Har inte haft så mycket att skriva om men sen kommer det bli mer. Jimmy har dock berättat att deras internet har försvunnit men tror han fixar det tills jag kommer.

Känns så knäppt att nått man väntat på flera månader enbart är en vecka ifrån en. Ända sen Jimmy flyttade till NY så har det typ varit bestämt att jag ska dit. Att jag får LA och Arazo på köpet är ju bara en helt sjukt bra bonus!

Skriver snart igen!

Jimmy och jag i gamla stan 2006.

Två

Idag är det två år sen jag tog studenten, en av dom bästa dagarna i mitt liv. Inte för att jag ogillade att gå på VRG, tvärt om det var den bāsta tiden i mitt liv, men själva studenten var hur perfekt som helst! Dessutom är det två veckor tills jag åker till New York. Resfebern har börjat lite men det kānns fortfarande vāldigt overkligt. Dessutom ska jag var borta vāldigt lānge, tānk om jag tröttnar och får hemlāngtan?? Men jag tror inte det speciellt inte eftersom jag kommer bara dār med fina vānner som nästan är som familj. Jag är en sån som blir lite övervāldigad när jag kommer fram men som fort installerar mig och kānner mig som hemma. Efter det går dagarna bara fort och tillslut är men på vāg hem lite för tidigt.

Idag vaknade jag supertidigt för att jag skulle jobba men jag blev lurad. Istāllet så shoppade mamma och jag och spenderade pengar istāllet för att tjāna. Sedan skulle vi ut och cykla men det va punka så vi promenerade ner till "beachen" 3 minuter hemifrån. Medans alla solade och badade så frös jag så fort solen gick i moln, men det var mysigt āndå. Sen kom jag på att jag borde passa på att frysa då jag nog inte kommer göra det på sex veckor sen!

Med två veckor kvar fortsātter nedrākningen..

Vinterboots

Har pillat lite på min Iphone för att hålla mig uppdaterad om tider/väder i LA och NY. Kommer ju inte ha så mycket nytta av min Iphone när jag väl är där då jag nog inte kommer ha internet dygnet runt. Får ha den till musik/film etc. Men så här är läget just nu på andra sidan jorden:





Kommer nog svettas bort när jag väl kommer dit mitt i sommaren. Pratade med Jimmy idag och han sa att modet där borta var stövlar till en kort kjol, alltså typ vinterstövlar. Jag tror inte det, kommer nog packa mina sandaler..

Gonatt.


RSS 2.0