En onsdag i London

Det är de små grejerna i livet som gör det. Det är dessa fantastiska onsdagar. Att åka och titta på en väns konsert i Clerkenwell. En vän som du träffat en vecka tidigare som råkar vara en av Englands bästa violinister och en av Englands bättre grabbar. Att falla i kärlek när Bach spelas och att sluta ögonen och låta musiken föra tankarna. Att på samma gång få avnjuta lite Cabaret, afrobeats och spendera en kväll med musiker och skådisar. Att sedan dra vidare till ett ställe där vem som helst får jamma på pianot och tunnor är bord och killar i mustach för movember är dagen rätt.

Det som gör det är att cykla hem i ett isigt London via kanalen. Det som gör det är att få cykel-sällskap av en nyfunnen kille som insisterar på att jag inte får cykla själv. Som sedan droppar en säker och hel och säger att man är vacker och sedan lämnar hans nummer och mig ifred. Utan att vilja något, bara att följa någon som är vacker hem.

Det mina vänner är en onsdag i London, kommer aldrig tröttna!

Idag har jag kommit på att lycka inte är hur mycket man har, vart man bor eller vem ens pojkvän är. Lycka kommer inifrån, det är en sinnesstäming. Jag är lika lycklig i Stockholm som i London, jag är lycklig. Det handlar bara om att jag vill testa något nytt och hitta ny erfarenhet. Är man inte lycklig från hela själen kommer man aldrig att vara det. Hur bra på pappret man än har det.

Det finns bara nu och vi måste leva!
xx

Satisfaction

Så nu har jag försökt uppdatera bloggen med det mest väsentliga för att komma ikapp. Tror jag ska satsa på mindre text och mer bilder if ramtiden så det liksom inte känns jobbigt att uppdatera. Jag vill ju faktiskt kunna läsa och minnas. 
 
Det som inte syns i bloggen är min vardag. Jag går i skolan, jag pluggar, jag går på bio, jag äter middag med mina vänner, jag tar fel buss, jag försöker lokalisera min post, jag hänger med min flatmate, jag hänger med Mr Bond, jag går ut och festar, jag kollar på film hemma, powerwalkar. Ja jag lever helt enektl ett liv här. Har lite fler grejer att skriva om innan jag helt är ikapp. Har bland annat varit på en liten men underbar Sverige visit i 10 dagar! 
 
Men mamma (och ni andra få som läser) hoppas ni är nöjda med den lilla uptaden och att den tillfredställer er än så länge. Ska verkligen försöka bli bättre på detta!! 
 
Nu är det dock dags att sova en sväng. Imorgon väntar en dag med plugg, ska eventuellt hänga lite med Chris och på kvällen så väntar ett spännande möte med en viss fransman ;P Får se vad han har att säga. 
 
Tills dess önskar jag er en fetgod natt! 

Oxford 20/10

I oxford finns fina männsikor som man en gång i tiden (eh i våras och höstas bara haha) brukade hänga med i Stockholm. Vi fikade och catchade up på livet och bestämde att eftersom vi faktiskt bor i samma land så måste vi hänga massa mer! 
 
 
Oj oj oj vilken fin dag! 

23 år och egen lägenhet

Den 8 oktober fyllde jag i vanlig ordning år. Denna gång 23 år och det firades rejält. 
Till att börja med så fick jag min favvomiddag - tacomiddag - lagad åt mig när jag kom hem till Miki, Nat och Caroline i Greenwich efter skolan! Mums. Minns att jag satt i trappen ner till köket medans dom lagade maten och vi kollade på töntiga klipp från Dawsons creek! Sedan gav jag mig ut i vimlet närmare bestämt Hoxton Square och Elecctricity Showrooms för att möta upp nya vänner från skolan och fira. (Då visste jag inte att jag dagen efter skulle gå och titta på en lägenhet 10 min där ifrån som jag senare flyttade in i). Jag bjöd på mousserande och vi hade en trevlig kväll som avslutades på Alexander Fleming (studentbostäder) med god mat och mycket skratt. 
 
På lördag var det dags att åter igen fira mig. vi började med en långfika på Nats cafe följt av marknad i Greenwich där jag köpte mig en assoft fransväska i turkost. Sedan firade vi genom att gå ut och äta Libanesisk i soho med Greenwich gänget! Det var öven min sista kväll då jag skulle flytta på söndagen! Riktigt god mat och vi rullade hem!! Fina fina gänget. Är så tacksam att jag hade dessa fantastiska människor omkring mig i början av min tid här. Kommer alltid minnas Greenwich som mitt första hem i London och tittar bara tillbaka på den tiden med enrom glädje! 
 
Veckan avslutades med en flytt till Hoxton. Miki hjälpte mig och efter massa om och med (ingen overground, ersättningsbuss, fel buss och taxi) så kom jag fram. dock utan täcke och kudde och första natten blev kall med endast påslakan och en klädstoppad kudde. Men nu var jag liksom hemma. Nästkommande dagar spenderades med att fixa i ordning med lägenheten. Jag bor med en ortoligt trevlig och skön kille som heter Daniel. Daniel är halv britt och halv svensk men vi pratar för det mesta engelska. Daniel jobbar med musik och är aldrig hemma. Han kan komma in i mitt rum på en onsdag och säga "vi ses på söndag". Hittils har det funkat super bra ihop! En tripp till ikea åkte Miki och jag på också och botaniseare bland familjära grejer och åt Köttbullar och drack lingondricka! 
 

York Weekend 6-7 oktober

Den 6-7 oktober (hallå sent blogginlägg men nu tar jag tag i detta) så åkte vi på en liten skolresa till Norra England. Vi åkte buss och hängde i York och den stora kyrkan där och omkring på stan. Vi gick ut på kvällen och åt steak dinner och träffade massa York-bor som lärde oss allt om norra Englands kultur. Sedan sov vi på Hostel som bjöd på peanutbutter jelly sandwich på morgonen. Efter det drog vi vidare till Fountain Abbey som är gamla ruiner från ett stork kloster där munkar brukade bo. Sjukt coolt och nice. sista stoppet på resan var Hardwick Hall från Elizabethanska eran som brukade tillhöra Bess of England som var den rikaste kvinnan i England efter drottningen själv. hon lyckades ha 4a män under sin livstid. Allt i huset var bevarat precis som det såg ut förr i tiden och det var sjukt coolt att gå omkring och se allt gammalt, även fast Fiona och jag tog en liten ritpaus bland barnkritorna. 
 
 

RSS 2.0