Nyårsbloggen!

Hej bloggen! Jag vet att jag har varit dålig på att skriva men det har varit en höst fylld av fart. I höst har jag befunnit mig i mitt fina Stockholm! Det har varit en höst som har gått ut på att vänta på vad framtiden har att erbjuda och samtidigt försöka finna sig i nuet också. Till sist så har bitarna fallit på plats och ett nytt äventyr väntar i januari och jag kunde inte vara mer exhalterad för det! Men mer om det senare, nu vill jag försöka summera mitt år som gått. 
 
Året började på ett regnigt och folkfyllt Trafalgar Square i London omringad av mina bästa London människor. Nyårsnatten avslutades inte förenst långt in på morgon timmarna och jag sov med vattenkokaren för att jag frös så mycket. Vintern spenderades i London och jag fick känna på "utbytes-dippen" som gjorde att jag flydde hem till Sverige snart igen. Men återvände såklart till London och gjorde klart skolan. Jaghade även David och Johanna på besök, flera kvällar och nätter i Greenwich med Miki och Nat, många galna utekvällar med utbytesgänget etc. Jag mötte mycket nya människor och fick vänner för livet. I maj gjorde jag fficiellt klart skolan och juristprogrammet för alltid. Sedan hängde jag två månader i ett ovisst London där jag njöt av sommaren, kaffe på Brick Lane, Cykelturer till Västra London etc. Men framförallt sökte jag jobb och insåg att min närmsta framtid inte låg i mitt kära London. Så jag tog mitt pick och pack och återvände till Stockholm. 
 
I Stockholm tog jag sommar-lov. Jag låg mest på balkongen och solade, hängde med mina vänner i parker och seglade med Matilda i skärgården. Dessutom ansökte jag om examen och fick äta massa tårta när examensbeviset kom! Det var dock ganska snart dags att söka jobb. Marknaden är hård och jag hoppade på extra-jobb på två ställen för att kunna överleva. Men ett av det jobben visade sig vara språngbrädan till mitt framtida äventyr. Jag vet inte om det var, ödet, tur, skicklighet eller att jag var på rätt plats vid rätt tillfälle men något var det! Jag träffade en man som jobbar på FN som gav mig sitt visitkort och sa att jag skulle höra av mig i November. Hösten gick, jag fyllde 24 år och hade mexikans fiesta hemma med massa fina vänner. Jag jobbade med olika event, vissa krävde skådespel, många krävde en strikt dresscode. Mest tog jag vara på att leva som ung tjej utan förpliktelser ett tag till och hittade på små bus och roligheter med mina vänner! I noveber mailade jag FN-mannen och några dagar senare fick jag en praktik hos UNCCD! Så började förberedelsen för en flytt till Bonn! 
 
I vinter har jag lugnat ner mig mycket. Det har inte varit mycket spring men jag har sett till att umgås så mycket som möjligt med de människor jag kommer sakna när jag åker iväg! 
 
Här kommer en liten nyårslista: 
Gjorde du något 2013 som du aldrig gjort förut?
Jag gjorde klart skolan och tog min juristexamen. Jag fick praktik på FN. Jag ansökte om stipendium och fick det. Jag bodde själv i London. 
 
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej, men mammas bästa vänninas dotter blev det! 
 
Vilka länder besökte du?
Sverige, England
 
Är det något du saknar år 2013 som du vill ha år 2014?
Egentligen älskar jag att resa mer, men eftersom nästan hela året har varit en spännande resa i London så är det okej. Jag åkte inte heller snowboard så det vill jag göra. Lite mer rutiner i min vardag också! 
 
Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas?
Den 14e November. När jag jobbade på Stockholmsmässan och läste mailet om att jag fått plats på FN. 
 
Vad var din största karriärsmässiga framgång?
Antagligen att jag tog min juristexamen. Praktiken börjar ju inte förens nästa år! 
 
Och din största framgång privat?
Jag lärde mig så himla mycket om mig själv i och med att jag bodde i London. Jag blev ett lugnare och klokare jag och stressar inte upp mig i onödan. 
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Hyran i London! 
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?

Jätte mycket saker! Att veta och inse att mina vänner och mitt liv fanns kvar i Stockholm trots att jag lämnat det för ett år. Min mamma är glad och rolig också så då blir jag glad! 
 
Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2013?
Daft Punk - Get Lucky, Matt Corby - Brother, Pink - Just Give Me A Reason, Phoenix - If I Ever Feel Better
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ett gladare år, överlag.
 
Vad önskar du att du gjort mer?
Dansat mer, fixat och donat hemma mer, lämnat sängen mer, vaknat tidigare mer. 
 
Blev du kär i år?
Nej
 
Favorit-tvserie?
Av de jag bärjade kolla på i år så Pretty Little Liars
 
Bästa filmen du såg i år?
Såg många bra, kanske Life of Pi, eller The Butler
 
Den maträtt du åt oftast 2013?
I London åt jag mycket spagetti och köttfärssås! 
 
Något du önskade dig och fick?
Ett nytt äventyr att åka på!
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2013?
Jag hade mexicansk fest. Vi hade långbord i min brors lägenhet och åt massa god Tacos! 
 
Högsta önskan just nu?
Att min familj och mina vänner är friska och lycliga år 2014
 
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Har svårt att komma på nåt konkret, men alla de dagar som var lednsa och jobbiga kunde gärna fått försvinna. 
 
Vad fick dig att må bra?
 
Att få bo i London och leva livet. Att mamma och min bror hälsade på i London och fick se hur jag bodde där.
 
Vem saknade du?
Min familj och mina vänner när jag bodde i London. I stockholm saknade jag mina vänner som jag fann i London. 
 
De bästa nya människorna du träffade?
Andra terminen i skolan så kom jag väldigt nära Amelie och Lucile, det var kul. Sen träffade jag Kimo på en jobb-intervju som jag blev väldigt bra vän med. I Stockholm träffade jag Mimmi på ett konferens-jobb. Henne skrattar jag väldigt mycket med! 
 
Mest stolt över?
Att jag på egen hand lyckats fixa en praktik plats på FN. Att jag dessutom beviljats stipendium från SIDA. Att jag tog juristexamen. 
 
 
Där är en liten summering av året som gått. Jag har haft ett mestadels bra år. De sorger och motgångar jag har haft har jag redan lämnat bakom mig. Jag är tacksam över att detta år har varit fyllt med nya människor och intryck. Ett år med många "första" men även ett år med många "sista". Jag har avslutat 5 år utav universitetsstudier och har tagit min examen. Ikväll ska jag fira nyår i Hornstull med Hornstulls-gänget och jag ser fram emot det. Mest ser jag fram emot ett nytt år, mitt nya äventyr och att få träffa nya människor och se nya platser.
 
Det kommer verkligen bli ett Gott Nytt År!! 
 PUSS OCH KRAM! 

RSS 2.0