Sista januari

Cyklade i stormig motvind till dansen. Dansade sönder på avancerad Jazz-klass, shit. Åkte hem och badade. Åt go middag med biff och salad. Ikväll väntar detta med franska tjejerna: 
 
Kan bli vilt! Som tur är bor vi nära. Några Winnerbäck låtat spelar på repeat och det är dags att sätta på sig gamefacet. Nu kör vi London!!  xx 

Tillbaka i London, igen.

Nu är jag återigen tillbaka i London. Kom sent igår kväll och gick och la mig direkt. Idag hade jag immaterialrätt i skolan, sedan satt jag kvar i bibblan och skrev en inlämning i Entertainment Law som skulle in idag. Nu har jag packat upp och sitter i sängen och gör inget. 
 
Helgen+ måndag och tisdag i Sverige var fantastisk. Behövde den, behövde energi. Ville och ville inte åka tillbaka.
Hur som helst, hemvändartraditionen är att gå på loppis och shoppa på NK med mamma (kontrasten). En ny traditin var att klä ut oss och dansa hela söndagsförmiddagen. Gick enligt tradition på Viktors match i inomhus amerikansk fotboll. Traditionsengligt vann SU Capitols också!! Traditionsenligt bjöd Hornstullgänget på fest med mycket skratt. Träffade bästa Mutti Huttplom och pratade ikapp senaste nytt. Roadtrippade spontant till Uppsala en sen kväll, tittade på film och lyssnade till gitarrspel. Lämnade inte förens tidigt nästa morgon, färdades genom Sveriges fina landskap (med betoning på landet), drack kaffe och Lars Winnerbäck sjöng om Stockholm och kärlek. Sedan var det ju även Stockholm Fashion Week och AvB visade på Rookies Showroom då han är nominerad till årets Rookie Pris. AvB visar även på London Fashion Week i februari och då är det jag som håller i krokarna! Åt pizza i bilen till Arlanda och hade traditionsenligt separationsångest. 
 
Nu vill jag att livet här i London ska bli lite mindra turist och att mer saker ska hända. Att livet ska bli spännande, lite drama vill jag nog ha. Lite drama är alltid kul. 
 

Hej bloggi!!

Nu har mer än halva första månaden på året gått. Vad har jag syssalt med? De senaste veckorna har präglats mycket av plugg i början. Två inlämningar på 3500 ord var den 7e samt en tenta den 16e. Dessutom har jag börjat två nya kurser. Film Law och Law and Culture. Film Law är soft, vi kollar på filmer om advokater och juridik och får tänka på hur de framställs. Lag och kultur är typ en dialog mellan mig och läraren, alla andra sitter och har inga åsikter. Men den handlar om hur lagen kontrllerar kulturen och hur kulturen inspirarar lagen...eh i princip. Utöver det så fortsätter jag med Entertainment - underhållningsbranchen och med Immaterialrätt. Jursitprogrammets sista och bästa termin någonsin är här!! 
 
Utöver det så har jag umgåtts mycket med mina fina Miki och Nat. Varje gång jag kommer dit är det som att komma "hem" till mina extra föräldrar typ. så mycigt, så roligt och så hemma. Skönt att inte vara ensam. Har kommit underfnd med att jag inte tycker om att bo själv. Jag har ju en flatmate men han är aldrig hemma. Tycker om att höra rörelse och veta att det finns folk i närheten utan att behöva direkt umgås med dom. Så ibland brukar jag bara vara där och titta på TV eller plugga lite medans dom andra roar sig med sitt egna. 
 
Vi har en ny grej och det är att spela spel. Så vi spelar tecken, vändtia, UNO, picktionary. Ibland tar Yves (deras nya flatmate) fram gitarren och så siter vi och sjunger gamla låtar som wonderwall eller Free Falling ihop. En fredag tillbringade vi på IKEA för att hjälpa Yves med att köpa en säng. Vi åt köttbullar och hoppade i alla sängar tills vi hittade en. Vi har även åkt skridskor i Canary Warf och gått på bio och sett life of Pi! 
 
Det snöar i London. Eller ja, snöar. Oftast ett litet täcke som snabbt smälter bort tills nästa snö faller igen. Men ett litet täcke med snö räcker för att det ska bli kaos i trafiken. I måndags fick jag vänta på mitt tåg i 35 minuter på väg till skolan... 
 
Jag har även hängt mycket med mina franska vänninor Fiona och Lucile. Jag har blivigt en riktigt fena på franska också! Vi har gått på Tate Modern, ätit lunch i deras members room och hängt i studentkorridorsköken och pratat om allt och inget. I lördags firade vi Luciles vän med en stor utbytesfest med massa nya människor! Dessa är mycket bättre än majoriteten jag träffade i höstas. Tror det kan bli en olig termin! Det bästa med studentmänniskorna på Alexander Flemin är att dom bor 5 minuter (med cykel) från mig och att vi går ut i Shoreditch=10 minuters promenad hem!! Ingen nattbuss eller nåt. 
 
Jag ahr även börjat dansa på riktigt på Pineapple dansstudio i Covent Garden. Tar mest Jazz klasser men ska börja ta lite balett också och det är såååå kul! vill typ gråta varje gång en klass är över. som vanligt var jag lite orolig för nivåerna och började med att ta typ generell som är till för alla. Men nu mera tar jag dom avancerade klasserna med bravur! Känner hur jag är tillbaka i mitt riktiga jag när jag får dansa! 
 
Igår gick jag även min bästa powerwalk någonsin! 11km på 1h och 50min. Jag ahde så mycket energi och gick ner till London Bridge, gick längst vattnet till St. Pauls, upp mot Holborn, tillbaka till Liverpool Street och hem igen. När jag kom tillbaka var kroppenhelt mör och jag helt slut men det var fantastiskt. På kvällen träffade jag Chris (som hälsade på från Österrike) och Alex och hade det trevligt! 

Förra veckan var jag på konsert och såg min flatmates band Navaho Blue, dom var riktigt bra! 
 
I söndags var jag på ensambio x2. Jag gick på min flatmates biograf och fick gratisbiljetter. Först såg jag "No safety guaranteed". Väldigt bra men lite dåligt slut. Sedan såg jag "Empire Records", också bra och man fick en gratis pizza slice till filmen! woho. Jasmines biograf är så bra för dom har massa olika temakvällar, visar nya och gamla filmer, sin-a-long och mycket mer! Bilder inte i ordning: 

Jag redo för utbytesfest!

I Tate Moderns medlemsrum med fantastiskt utsik över St. Pauls + Konst (Lucile och Fiona)

Navaho Blue

Snö på min gata

Skridskor i Canary Warf

Yves spelar på sin gitarr

Yves och Nat prövar sängar

Klass schema för dansen! 
 
 
Idag har jag först varit i skolan, sen cyklade jag till dansen och tog jazz. Efter så mötte jag upp Fiona på Harrod's för lite shopping. sen åkte hon hem och jag gick till Harvey Nichols och blev kär i en parfym som är alldeles för dyr. 1000 kr för 75ml. Men den var såååå god! Om jag är en duktig flicka den här våren så kankse jag unnar mig den parfymen som belöning :D Sedan mötte jag upp Nico för lite mer shopping innan vi hoppade på en fullpackad tub till Covent Garden. där lurade Nico mig att ta trapporna upp. Det fanns till och med en skyt som sa att "Trappan har 200 trappsteg, använd bara i nödfall". Haha när jag kom upp ville jag slänga mig på marken. Trött efter dans och ha gått och shoppat så var vi nu verkligen värda en middag. Vi åt på en liten restaurang i Covent Garden, sedan prmenerade vi till Holborn och skiljdes åt. 
 
På fredag åker jag hem till Stockholm till på tisdag. Längtar verkligen! Dels efter mamma och bror (längtar ihjäl mig) och dels för att jag kännt mig lite ensam/rastlös sedan jag kom tillbaka. så jag hoppas på att få åka hem och ladda abtterierna med mammas/brors mat och kärlek och sedan komma tillbaka till London redo att erövra världen! 
 
På min powerpromenad i London
 
Det var allt för nu! PUSS

2012 - 2013

Jag fick ett trådlöst tangentbord av min bror i julklapp som jag kan använda med min Ipad. Världens bästa klapp! Jag hade tänkt inviga det imorgon på Starbucks där jag tänkte sitta och sträckplugga för att bli klar med mina uppsatser.  Men vilket tråkigt sätt att inviga en son rolig present tänkte jag. Mamma har tjatat på att jag ska blogga och jag vill skriva för att minnas och nu har jag haft ett sånt fantastiskt nyårsfirande att jag bör föreviga det. Så varför inte inviga tangentbordet med att skriva om nånting fint och bra? Så här kommer det:

Först och främst Gott Nytt År! Detta nyår har varit fantastiskt. Första nyåret för mig boendes i en ny stad i en ny tidszon och jag hade inga förväntningar. Jag ville ha en trevlig kväll. Det blev en riktigt trevlig kväll i nya och gamla vänners sällskap. Det började med en fin middag anordnad av Uncle Miki och aunty Wendy i Greenwich. Vi var 7 stycken samlade till bords, Nat, Miki, Giles, Maka, Emelie, Mike och jag. Vi åt och smällde party poppers och skrattade. Hunden Burt bajsade under granen. Inför 12 slaget tog vi oss in till city och Trafalgar Square där vi firade med tusentals andra människor och blev filmade för TV av helikoptrar i skyn. Sedan skulle vi ta oss med kollektivtrafik till östra London (mina hoods) som alla andra människor. Slutade med att vi promenerade omkring på Londons gator och skrattade tills vi 3 på natten kom på en tunnelbana och tog oss hem till Giles där en knäpp hemmafest väntade. Oj vad kul jag hade. Träffade massa olika karaktärer och människor. Jag pratade juridik med en man som blev så arg och mållös att han var tvungen att lämna rummet haha. Sen kom han och bad om ursäkt och sa att jag var väldigt smart för att vara så ung. Jag hade två andra killar som slogs om min uppmärksamhet (älskar man inte när nåt sånt händer??) men jag var inte intresserad av annät än ett bra samtal. Det hade vi, hetsiga debatter och jag lyckades imponera. London är en stad där alla är unga förevigt känns det som. Åldrar blandas och man växer aldrig upp på riktigt! Älskar det!!  Jag lämnade inte festen förens solen hade varit uppe ett tag. Fick sällskap till bussen och en kort bussresa hem så var jag hemma på min gata och hälsade gott nytt år till gubben i kiosken under -även fast vi har en hatkärlek till varandra haha- 09.00 på morgonen var jag i säng där jag kramade vattenkokaren för att somna varmt! Episkt episkt. Jag hoppas denna kväll färgar av sig och sätter ton för resten av året. Detta år har jag lovat mig själv att börja planera min dagar så att jag kan få ut så mycket som möjligt av dagarna. Mer löften har jag inte.
 
 
Så hur var 2012? Måste säga att det har varit ett riktigt bra år, ett av dom bästa! Här kommer en liten årsresumé om man vill:

Januari + Februari:
Början på året var fullspäckat och proppat. Hade i december kommit på att jag ville till London och för att få bäst chans att knipa åt den enda platsen på UoW var jag tvungen att tenta typ 30hp på ett par veckor. Jag spelade även rollen som shinskan i en uppsättning av Den Goda Människan Från Sezuan. Samtidigt spelade vi Spara & Slösa för inköpare på Swedbank. Utöver detta så jobbade jag många timmar på universitetet och såklart satt hemma i köket och tokpluggade ungefär varje dag. Jag var även ansvarig för JFs internationella fadderi och mottagningarna för utbytesstudenterna som var i januari.
På rullande band kom godkända tentaresultat och den 14e februari skrev jag min sista tenta och fick den snabbrättad i lagom tid tills jag lämnade in min ansökan för utbytesstudier den 17e februari. I samma veva påbörjade jag mitt examensarbete om upphovsrätt.
 
 Mars + April + Maj
Denna tid präglades ava tt åka land och rike och spela familjemusikalen Spara & Slösa för barn i skolor. Herregud vad fantastiskt det har varit att åka runt på turné och dansa och sjunga! Oj vad mycket vi fått se och uppleva också!
I mars kom även beskedet att jag fått platsen på UoW i London!! Hoppade och skrattade av lycka för som jag hade kämpat! Nu skulle jag bara göra hela Engelska ansökningsproceduren. Jag jobbade många många timmar på universitetet och skrev inte lika många timmar på mitt examensarbete.
Jag spenderade valborg i Uppsala med fina Hornstullgänget och Tobi. I maj hostade jag även en fest för studenter som kommit från hela världen för att gå en kurs i stockholm. Jag jobbade även en sväng som Producer på en talent and booking agency. Bror och jag var och såg fetgrymma Watch The Throne med Kanye West och Jay Z i globen. Epic med niggas in paris 8 gånger i rad på slutet! 

 
Juni + Juli + Augusti 
Ljuva sommar! Jag jobbade på universitetat och gjorde allt det där som sommaren hör till. Jag tyckte om att för en gång skull inte flänga omkring utan att spara på krutet. Jag lämnade in mitt examensarbete(!) som jag sedan försvarade under en opponering i augusti. Sen var den klar och jag insåg att jag endast hade ett år kvar av studier i London tills jag skulle bli helt färdig! OJ vad fantastiskt! I augusti åkte jag till Santorini med Siri och förälskade mig. Vilken fantastisk ö och vilken harmonsik och härlig resa. Jag träffade ett par riktigt trevliga britter (fast ö-bor) som tog oss på solnedgångsmiddag i Thira och beställde in all den bästa grekiska maten. Vi spenderade dagar på stranden och jag blev introducerad i ett ö-liv som dög. Om natten så dansade vi på stammistället och när dom stängde gick vi ner på stranden tills solen gick upp. Det värmer fortfarande i hjärtat när jag tänker på den fantastiska semestern som var ett avslut på en fullspäckad termin! sista augusti åkte vi ner till Varberg med spara och slösa gänget för att spela föreställningar. Vi boddepå fantastiska Varbergs stadshotell där vi gick på spa. Jag har ett sånt fint minne därifrån när vi hängde i våra rockar i hängmattor och tittade ut över havet. Jag var i absolut harmoni och lycka. Jag mindes allt bra och fint i livet, hur bra året hade varit hittils. Jag mindes Santorini och kärleken jag kände där och jag blickade framåt och kände oerhör spänning inför London. Än idag minns jag den stunden så tydligt, jag ser havet och jag minns värmen i hjärtat och pirret i magen.
 
September:
Jag började med att jobba två veckor på universitetet samtidigt som jag föreberedde mig för den stora London flytten! Jag hjälpte även till med fadderimottaningen. Mitt barn som jag har haft hand om så länge skullelämnas över. Men sen blev det London!! oj oj. Mycket nytt och härligt, bodde min första tid I greenwich och insöp hela stan hela atmosfären och att vara på egen hand! Började i nya skola och träffade nya människor och hade en fantastisk första tid. Gick på massa massa lägenhetsvisningar med hittade ingen bra. Något jag fann var dock Nico! Nico och jag  var och tittade på samma rum i Pimlico och hade sällskap till tuben. Båda var nya i stan och vi bytte nummer och nu är han ett regelbundet inslag i mitt liv. Min vän, min Nico vän i London aka Mr Bond! Otroligt varm och smart människa. Åkte på skolresa till norra London och lärde känna fina folk.
 
 
Oktober + November + December:
Flyttade hemifrån på riktigt när jag en dag knackade på dörren hos Daniel (min flatmate) i östra London och Hoxton. Vi klickade, det kändes bra och dagen efter hörde jag av mig om att jag var intresserad och ytterligare en dag efter sa han att rummet var mitt om jag ville ha det. Flyttlasset gick alltså till Shoreditch/Hoxton och Kingsland Road en söndagskväll i augusti. Första natten spenderades utan täcke, bara påslakanet och lite kläder instoppade i örngottet. Nästa dag tog jag mig till Argos och inhandlade nödvändigheter och sedan en tripp till fina IKEA med Miki för att få till det hemtrevligt. Är inte klar men är på väg och det känns hemma och ska fixa det ännu mera trevligt!
Jag fyllde även 23 år och firade det på Electricity Showroom med nya vänneri Hoxton. Inte visste väl jag att jag nån dag efter skulle hitta en lägenhet i samma område.
Hösen spenderades med att varva plugg med att durista, festa och dejta romantiska fransmän.
I november åkte jag hem en sväng för att jobba med spara och slösa. Det var så konstigt att komma hem efter så lång tid! Jag sprang och hoppade i söngen och kramade på finaste mamma (hej morsi) som alltid är saknad i London. Jag var hemma liksom och glömde för ett tag bort att ett till liv existerade i London. Jag kom på att jag är lika lycklig i Stockholm som jag är i London och insåg att jag hittat harmoni! Att turnera avr fantastiskt som vanligt och att träffa alla dom jag älskar i Stockholm var guld, ville stoppa ner dom i väskan när jag åkte tillbaka. Men sen några dagar efter kom Matilda på besök och vi hade en sån otroligt rolig vecka där vi turistade, drack afternoon tea, shoppade och festade väldigt mycket med hennes kusin och nya människor. Vi hade en epic kväll som slutade i ett townhouse i Camden med fantastiskt folk lyssnades på klassisk musik på vinyl och pratandes ända tills solen gick upp!
I december så skrev jag min första tenta i London som var en ultiple choice tenta i immaterialrätt. Det var mycket annorlunda från hemma. Jag njöt av julen i London som är sååå fantastisk. Gick på julmarknad och strosade omkring. Åt middagar med fina vänner och såg till att njuta av tillvaron. Dagen innan jag skulle åka hem till Sverige så spenderade jag och Nico kvällen på Winter Wonderland i Hyde Park. Ett nöjesfält uppbyggt med vinter/jul tema. När det stängde där gick vi vilse bland alla fantastiska hur i Mayfar och hamnade på en liten brittisk pub som spelade julmusik och severade glögg. Sedan skyndade jag hem, hämtade mina väskor och åkte direkt till Heathrow.
Julen var magisk iår. Jag var hemma och vilade och slappade. Jag klädde granen och Nenad och Ilja lagade alldeles för mycket mat som var så god!! Jag träffade på mina fina vänner och såg David Lachapelle utställningen som var så bra. Jag kramade och sov i mammas säng och hade det underbart att bara få vara hemma, inga måsten, och bara bli ompysslad.
Den 30e flög jag tillbaka till London och kom hem till en städad men kall och tom lägenhet (Dan är i Göteborg). Jag fixade och donade och sov. 31a tänkte jag att jag skulle spendera sista dagen på året på ett sätt som jag ville skulle avspegla nnästa år. Jag tog en lång powerwalk, köpte hem massa nyttig mat, städade och donade och tog mig sen ner till Greenwich för att påbörja en fantastisk kväll. Resten är historia..
 
 
 
Så det var mitt år om nån har orkat läsa allt. Ett fantastiskt år och jag vill fortsätta i samma anda, och det ska jag!! Gott Nytt År alla fina! Ta hand om er, era nära och kära och njut av att leva, njut av allt som erbjuds!

xx S

RSS 2.0