Hej bloggi!!

Nu har mer än halva första månaden på året gått. Vad har jag syssalt med? De senaste veckorna har präglats mycket av plugg i början. Två inlämningar på 3500 ord var den 7e samt en tenta den 16e. Dessutom har jag börjat två nya kurser. Film Law och Law and Culture. Film Law är soft, vi kollar på filmer om advokater och juridik och får tänka på hur de framställs. Lag och kultur är typ en dialog mellan mig och läraren, alla andra sitter och har inga åsikter. Men den handlar om hur lagen kontrllerar kulturen och hur kulturen inspirarar lagen...eh i princip. Utöver det så fortsätter jag med Entertainment - underhållningsbranchen och med Immaterialrätt. Jursitprogrammets sista och bästa termin någonsin är här!! 
 
Utöver det så har jag umgåtts mycket med mina fina Miki och Nat. Varje gång jag kommer dit är det som att komma "hem" till mina extra föräldrar typ. så mycigt, så roligt och så hemma. Skönt att inte vara ensam. Har kommit underfnd med att jag inte tycker om att bo själv. Jag har ju en flatmate men han är aldrig hemma. Tycker om att höra rörelse och veta att det finns folk i närheten utan att behöva direkt umgås med dom. Så ibland brukar jag bara vara där och titta på TV eller plugga lite medans dom andra roar sig med sitt egna. 
 
Vi har en ny grej och det är att spela spel. Så vi spelar tecken, vändtia, UNO, picktionary. Ibland tar Yves (deras nya flatmate) fram gitarren och så siter vi och sjunger gamla låtar som wonderwall eller Free Falling ihop. En fredag tillbringade vi på IKEA för att hjälpa Yves med att köpa en säng. Vi åt köttbullar och hoppade i alla sängar tills vi hittade en. Vi har även åkt skridskor i Canary Warf och gått på bio och sett life of Pi! 
 
Det snöar i London. Eller ja, snöar. Oftast ett litet täcke som snabbt smälter bort tills nästa snö faller igen. Men ett litet täcke med snö räcker för att det ska bli kaos i trafiken. I måndags fick jag vänta på mitt tåg i 35 minuter på väg till skolan... 
 
Jag har även hängt mycket med mina franska vänninor Fiona och Lucile. Jag har blivigt en riktigt fena på franska också! Vi har gått på Tate Modern, ätit lunch i deras members room och hängt i studentkorridorsköken och pratat om allt och inget. I lördags firade vi Luciles vän med en stor utbytesfest med massa nya människor! Dessa är mycket bättre än majoriteten jag träffade i höstas. Tror det kan bli en olig termin! Det bästa med studentmänniskorna på Alexander Flemin är att dom bor 5 minuter (med cykel) från mig och att vi går ut i Shoreditch=10 minuters promenad hem!! Ingen nattbuss eller nåt. 
 
Jag ahr även börjat dansa på riktigt på Pineapple dansstudio i Covent Garden. Tar mest Jazz klasser men ska börja ta lite balett också och det är såååå kul! vill typ gråta varje gång en klass är över. som vanligt var jag lite orolig för nivåerna och började med att ta typ generell som är till för alla. Men nu mera tar jag dom avancerade klasserna med bravur! Känner hur jag är tillbaka i mitt riktiga jag när jag får dansa! 
 
Igår gick jag även min bästa powerwalk någonsin! 11km på 1h och 50min. Jag ahde så mycket energi och gick ner till London Bridge, gick längst vattnet till St. Pauls, upp mot Holborn, tillbaka till Liverpool Street och hem igen. När jag kom tillbaka var kroppenhelt mör och jag helt slut men det var fantastiskt. På kvällen träffade jag Chris (som hälsade på från Österrike) och Alex och hade det trevligt! 

Förra veckan var jag på konsert och såg min flatmates band Navaho Blue, dom var riktigt bra! 
 
I söndags var jag på ensambio x2. Jag gick på min flatmates biograf och fick gratisbiljetter. Först såg jag "No safety guaranteed". Väldigt bra men lite dåligt slut. Sedan såg jag "Empire Records", också bra och man fick en gratis pizza slice till filmen! woho. Jasmines biograf är så bra för dom har massa olika temakvällar, visar nya och gamla filmer, sin-a-long och mycket mer! Bilder inte i ordning: 

Jag redo för utbytesfest!

I Tate Moderns medlemsrum med fantastiskt utsik över St. Pauls + Konst (Lucile och Fiona)

Navaho Blue

Snö på min gata

Skridskor i Canary Warf

Yves spelar på sin gitarr

Yves och Nat prövar sängar

Klass schema för dansen! 
 
 
Idag har jag först varit i skolan, sen cyklade jag till dansen och tog jazz. Efter så mötte jag upp Fiona på Harrod's för lite shopping. sen åkte hon hem och jag gick till Harvey Nichols och blev kär i en parfym som är alldeles för dyr. 1000 kr för 75ml. Men den var såååå god! Om jag är en duktig flicka den här våren så kankse jag unnar mig den parfymen som belöning :D Sedan mötte jag upp Nico för lite mer shopping innan vi hoppade på en fullpackad tub till Covent Garden. där lurade Nico mig att ta trapporna upp. Det fanns till och med en skyt som sa att "Trappan har 200 trappsteg, använd bara i nödfall". Haha när jag kom upp ville jag slänga mig på marken. Trött efter dans och ha gått och shoppat så var vi nu verkligen värda en middag. Vi åt på en liten restaurang i Covent Garden, sedan prmenerade vi till Holborn och skiljdes åt. 
 
På fredag åker jag hem till Stockholm till på tisdag. Längtar verkligen! Dels efter mamma och bror (längtar ihjäl mig) och dels för att jag kännt mig lite ensam/rastlös sedan jag kom tillbaka. så jag hoppas på att få åka hem och ladda abtterierna med mammas/brors mat och kärlek och sedan komma tillbaka till London redo att erövra världen! 
 
På min powerpromenad i London
 
Det var allt för nu! PUSS

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0