A stage kind of life

Hårsprayslukt, fetsmink, svett och stress. Yes premiärveckan är inledd och det är långa dagar på teater men rep rep och mera rep. Det luktar hårspray och svett överallt och alla stressar runt, men det är bra stress, stress man blir peppad av. Alla vill göra lika bra ifrån sig och gör sitt bästa. Ibland är energin på topp och ibland är energin så lång så att man bara vill gråta men vi är alla i det tillsammans. Det är så kul att "leva" så nära inpå ensembeln, man blir som en liten familj. Massa internskämt och skratt. Idag skämtade vi om att vi behöver en fisk på farmen, fisken fick en hel karaktär med rörelser och repliker. Hur kul som helst.

Det är något speciellt med ett liv på scen, en värld mittimellan dröm och verklighet. Ena sidan måste man vara sig själv, sen har man sin roll och sen har vissa av oss andra jobb som producent, scenograf, koreograf etc som man måste gå in i. Detta är det fina med Teater Accent, alla på scen är alla som har hand om allt bakom scen också. Det är helt otroligt och anmärknigsvärt, stor eloge till alla er!

Imorgon är vårat första genomdrag för publik och det ska bli superkul att få respons. Nu spelar man på inget så man vet inte vad man kan förvänta sig. Resan från att sitta med manus första gången och läsa igenom det, till att sakta börja spela och sätta ihop scener, till att börja lite med rekvisita, till att få lite kostym, till att får komma till teatern och repa men scenografier, smink, kostym, sen kommer ljus, och så kör man ett genomdrag med allt och sen ett genomdrag med publik. Varje steg är annorlunda. Man vet aldrig hur det kommer bli, men tillslut blir det alltid bra för vi kämpar. Vi är duktiga människor med talang som kämpar och gör vårat bästa.

Nu har jag tvättat ansiktet 5 gånger för att får bort allt fetsmink och det är förtfarande inte helt borta, men det får vara. Imorgon bitti är det tillbaka till teatern och på med smink igen. Hårsprayslukt, fetsmink, svett och stress..men jag älskar det!

Kom och se oss nu för guds skull!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0